A METROMUSTER no creiem en la Indústria Cultural, però sí en la Cultura. És per aquest motiu que treballem exclusivament amb llicències lliures. Tot el contingut que generem es pot copiar, difondre i modificar lliurement. La nostra aposta no és radical sinó que és la plena acceptació i adaptació al paradigma de consum de cultura digital al que ens trobem. La còpia, difusió i modificiació del producte és avui en dia a l’abast de tothom i es pot aplicar a qualsevol manifestació de cultura digital o digitalitzable.

Aquest fet impedeix que poguem firmar contractes de col·laboració amb la majoria de distribuïdores o canals de televisió que es beneficien de l’exclusivitat en l’explotació dels drets d’autor.

No volem, però, que es confongui Cultura Lliure amb Cultura Gratis. En qualsevol ofici, els professionals es mereixen cobrar per la feina que realitzen. El món de l’audiovisual no n’és una excepció. La nostra aposta, doncs, no pretén eliminar els salaris dels treballadors que col·laboren amb nosaltres sinó que vol esborrar la figura de l’intermediari que es nodreix d’uns drets que moralment no li pertanyen i que sols generen valor en el moment en que es fan exclusius. En l’era d’Internet l’exclusivitat ha deixat d’existir en el moment que la producció cultural s’ha independitzat del seu suport (llibre en paper, DVD, CD…), i per tant és reproduïble ad infinitum. Ja no podem parlar d’objectes sinó d’informació, una informació que flueix imparable per les xarxes. És per això que l’intent de tallar aquest fluxe i posar barreres en el desig de compartir la cultura és una pràctica que considerem perversa, retrògrada i de naturalesa especulativa. Celebrem, doncs, els nous hàbits de compartició massiva de cultura; i mentre uns exigeixen que es facin lleis per tal de salvar una Indústria Cultural caduca que viu de l’obra realitzada per gent que, en molts casos, ja està morta, nosaltres ens esforcem per trobar vies de sostenibilitat en el nou paradigma.

Si vols ajudar-nos a demostrar que una altra forma de generar contingut audiovisual de qualitat és possible, pots fer una donació a aquest projecte.

Això no és una campanya de micro-mecenatge, no t’enviarem ni una samarreta ni un póster, però els autors del projecte t’estaran molt agraïts.