A Metromuster ens fem cooperativa!

A Metromuster ens fem cooperativa!

Esdevenir un NOSALTRES

Com s’ha demostrat amb Ciutat Morta, sense la construcció d’un nosaltres no hagués estat possible arribar fins on s’ha arribat. En col·lectiu hem organitzat projeccions per tot arreu, n’hem fet difusió, hem fet  pressió a TV3 per aconseguir que s’emetés i hem sortit al carrer per dir ben alt que no és una poma podrida, que és tot el cistell. Hem desencadenat un debat social que ha qüestionat les estructures de poder i les hem fet trontollar.

Però soles no haguéssim arribat enlloc: aquest ha estat i és un projecte col·lectiu en la seva essència.

BANNER VERKAMI 05-01

Ens sentim hereves d’aquells moviments obrers que col·lectivitzaren els mitjans de producció i decidiren transformar les relacions laborals. Aquells que entengueren que el treball no és un mitjà de subsistència, sinó una forma de vida que posa en valor les persones per davant del benefici econòmic.

Com que considerem allò que fem com un procés col·lectiu, hem decidit fer un pas endavant i esdevenir cooperativa sense afany de lucre. Aquesta decisió suposa moltes millores, però també uns majors costos i un augment de les responsabilitats.

El grup de persones que compon METROMUSTER ha crescut, i se’ns fa necessari un espai propi on poder treballar amb comoditat i independència. Volem tenir la possibilitat de dur a terme tallers, xerrades o projeccions i multiplicar així les relacions amb el nostre entorn, revertint en la societat tot el que ens aporta.

foto grup 02

El fet de constituir-nos jurídicament com a cooperativa suposa, tot d’una, una sèrie de tràmits burocràtics que comporten una despesa inicial important. A més, a causa de la millora en les condicions laborals de l’equip, la càrrega fiscal que suportarà el projecte serà més alta que en la fórmula que emprem actualment.

Hem  decidit, doncs, esdevenir un nosaltres, un projecte col·lectiu que permeti a qui ho vulgui, incrementar la seva implicació amb METROMUSTER. Com a sòcies, podrem auditar els comptes, decidir la programació anual de l’espai i determinar a quins projectes socials destinem els beneficis anuals que es puguin generar.

METROMUSTER es converteix en cooperativa i volem ser moltes!

T’hi apuntes?