Trobada per la Unitat Popular

Client: Candidatura d'Unitat Popular Data: Novembre del 2013

El 30 de novembre de 2013 va tenir lloc la Primera Trobada per la Unitat Popular. En una sèrie de debats previs, es va redactar el guió dels tres eixos al voltant dels quals va girar la trobada.

[Font: http://trobadaup.cat]: La Trobada per la Unitat Popular l’entenem com l’inici d’un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a això que anomenem la unitat popular; que ha d’ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social. Un espai de debat que no va acabar el dia 30 de novembre, si no que en serà el tret d’inici. Volem que sigui un espai de discussió per debatre quins són els temes prioritaris i les línies d’acció política comunes en els diferents sectors o àmbits de treball, i alhora compartir debats estratègics sobre alguns dels reptes que actualment tenim:

  1. Elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista;
  2. Definir les bases del nou model de societat que volem, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural voldríem que fossin discutides en la creació d’un nou estat;
  3. En aquest procés de transformació social radical pel que optem ens cal analitzar com s’articulen les lluites, el contrapoder i la lluita institucional.